Erkend duurzaam

Van der Schaaf Autobedrijven B.V. officieel Erkend Duurzaam

Van der Schaaf Autobedrijven is sinds 2009 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Onlangs is het gehele bedrijf wederom gescreend. Doordat Van der Schaaf Autobedrijven continu in duurzaamheid investeert is het certificaat geprolongeerd. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Van der Schaaf Autobedrijven in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Wander van Tuinen van Van der Schaaf Autobedrijven een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Van der Schaaf Autobedrijven zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf nemen wij maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse sport activiteiten.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In al onze showrooms staan dan ook alle schone en zuinige modellen. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN).