Zó ziet een Volvo-interieur er over 5 jaar uit

De zelfrijdende auto brengt nieuwe interieurmogelijkheden. Die worden in het ‘interieur van de toekomst’ van Volvo benut, maar dan wel op een realistische manier – met techniek die nu al beschikbaar is.

De Volvo Concept 26 die het merk presenteert op de autoshow van Los Angeles is geen echte concept car, alleen een auto-interieur. Het getal 26 staat voor het aantal minuten dat een forens gemiddeld onderweg is. Volgens Volvo hoef je in dit interieur niet meer ‘doelloos achter het stuur te zitten in de file’.

Futuristische interieurs voor zelfrijdende auto’s hebben we vaker gezien, maar Volvo’s Concept 26 blijft dicht bij de realiteit. In dit interieur draait het nog steeds vooral om de bestuurder, want in de semi-zelfrijdende auto’s die vanaf 2020 op de markt komen moet de bestuurder vaak zelf rijden. De basis van het interieur wordt gevormd door de nieuwe, gepatenteerde stoelen die in drie standen ingesteld kunnen worden: Drive, Create, en Relax. Oftewel: de ideale zitpositie om te rijden, te werken of te relaxen.

Als de auto in de zelfrijdende modus wordt gezet, dan schuift het stuur in, wordt de stoel versteld en schuift er een groot beeldscherm uit het dashboard. Volgens Volvo zijn er vele nieuwe mogelijkheden met het interieur van de Concept 26, met behulp van de techniek die je nu al ter beschikking hebt via je smartphone, tablet en laptop. 

Tags: