Zescilinders voor nieuwe Volvo V70

De nieuwe Volvo V70 krijgt twee zescilinder motoren ter beschikking. Een 3,2-liter met 238 pk en een 285 pk sterke drieliter turbo. Op de Salon van Genève wordt de nieuwe V70 voor het eerst aan het publiek getoond. Aan het eind van de zomer komt de auto naar Nederland.

Volvo gaat met de V70 recht tegen het aanstormende front van de ‘sportwagons’ in en levert een oerdegelijke, klassieke stationwagon af. Toch zijn de prestaties zeker sportief te noemen. De drieliter T6 beschikt vanaf 1.500 toeren per minuut over zijn maximumkoppel van 400 Nm. Een sprint van 0 naar km/h duurt daardoor slechts 7,2 seconden. De V70 is ook leverbaar met een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor met 200 pk en twee diesels, de 13 pk sterke 2.4 D vijfcilinder en de 185 pk sterke D5.

Van een stationwagon mogen we natuurlijk verwachten dat de auto veel ruimte te bieden heeft en daarin stelt de V70 niet teleur. De laadruimte is 55 liter groter dan bij het vorige model en kan nu 540 liter aan bagage kwijt. Bovendien is de ruimte eenvoudig toegankelijk. Elektrische bediening voor de achterklep is optioneel. Het bovenste stuk van de achterlichtunits scharniert mee.

Volvo houdt zijn reputatie als fabrikant van veilige auto’s hoog met enkele innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Zoals de geïntegreerde kussenverhogers, waardoor kinderen niet alleen beter naar buiten kunnen kijken, maar ook optimaal worden beschermd. Bovendien zijn de gordijnairbags verlengd, zodat ook kinderen bij een zijdelingse botsing zo min mogelijk risico lopen. Het Whiplash Protection System is standaard aanwezig, evenals hulpmiddelen als een remassistent, adaptieve cruise control en de Personal Car Communicator met hartslagsensor. De Nederlandse prijzen van de Volvo V70 zijn nog niet bekend.

Tags: