Zeg hallo tegen de nieuwe Volvo XC90

Hier is de nieuwe Volvo XC90! Het is de belangrijkste Volvo in jaren, omdat de techniek helemaal nieuw is en in eigen huis ontwikkeld.

Maak kennis met de nieuwe Volvo XC90. De eerste foto’s zijn uitgelekt en daarom kunnen we een dag eerder dan gepland kennismaken met het nieuwe topmodel van Volvo. Het is de belangrijkste Volvo in jaren en de eerste die gebruik maakt van het nieuwe SPA-platform, dat in eigen huis is ontwikkeld. Daarnaast is dit de eerste Volvo met de nieuwe designtaal van het merk. 

De belangrijkste versie van de nieuwe XC90 wordt zonder twijfel de T8-uitvoering. Deze plug-in hybride profiteert dankzij de CO2-uitstoot van slechts 60 g/km van 14 procent bijtelling, terwijl er een systeemvermogen van 400 pk gereed staat. Daarnaast wordt de XC90 leverbaar met diverse viercilinder benzine- en dieselkrachtbronnen.

De XC90 komt, zoals je mag verwachten bij een nieuw topmodel van Volvo, met enkele primeurs op het gebied van veiligheid. De XC90 krijgt als eerste auto ter wereld een systeem dat naderende aanrijdingen met tegemoetkomende auto’s op kruisingen detecteert en een systeem dat de inzittenden beter beschermt als de auto de weg raakt en mogelijk over de kop rolt.

De XC90 wordt eerst als First Edition leverbaar eind dit jaar. Meer informatie over andere uitvoeringen en motoren volgt zeer binnenkort.

Tags: