Vrij ademen in een Volvo

Je kunt prima je neus ophalen in een Volvo. Volvo ontwerpt zijn autos namelijk sinds enige tijd volgens het clean inside and out concept, wat zoveel wil zeggen als dat de Zweedse fabrikant in het interieur van de Volvos specifieke materialen toepast die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Bovendien hebben Volvos geavanceerde ventilatiesystemen die binnenstromende lucht grondig reinigen of indien te sterk vervuild zelfs blokkeren.

Onderzoek toont aan dat steeds meer mensen last hebben van astma en allergieën door milieuvervuiling. Volvo wil daarom zorgen voor een zo schoon mogelijke wereld binnen en buiten de auto. De bekledingsmaterialen bevatten bijvoorbeeld geen bestanddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu, lederen bekleding wordt chroomvrij gelooid en andere onderdelen (die veelvuldig met de huid van de inzittenden in aanraking komen) zoals de knop van de handrem en het logo op het stuurwiel, bevatten zo weinig mogelijk nikkel. Veel mensen, vooral vrouwen, zijn immers allergisch voor nikkel.

Professioneel Neusteam

Het speciale Neusteam test bovendien bekledingsstoffen en kunststofmiddelen regelmatig op het afgeven van kwalijke stoffen. Volvo streeft namelijk naar een neutrale geur in de auto die niet opvalt, stoort of tot ongemak leidt. Een bijkomende consequentie is overigens wel dat de bekende nieuwe-autogeur steeds meer verdwijnt.

Als laatste zorgt Volvo voor schone lucht in de autos door het toepassen van interieurfilters die ervoor zorgen dat stof, uitlaatgassen en pollen niet via het ventilatiesysteem naar binnen komen. Ook is een Volvo uit te rusten met een actief ventilatiesysteem dat de kwaliteit van de lucht controleert en de toevoer afsluit als de concentratie schadelijke deeltjes te groot is. In een Volvo is het dus vrij ademhalen, op voorwaarde uiteraard dat je de raampjes gesloten houdt. Zal het systeem ook leverbaar zijn op de cabrio-Volvos?

Tags: