Voorlopig geen elektrische Volvo’s, wel meer plug-in hybrides

Volvo brengt voorlopig geen volledig elektrisch aangedreven auto’s op de markt. Het merk blijft inzetten op plug-in hybrides.

Volvo blijft de komende jaren inzetten op plug-in hybrides. Elektrische auto’s komen er voorlopig niet, zo heeft Volvo’s vice-president Lex Kerssemakers tegen Autocar gezegd. Het merk ziet nog geen heil in elektrische auto’s, simpelweg omdat de vraag te klein is.

Volvo blijft inzetten op plug-in hybrides. De V60 Plug-in met 7 procent bijtelling is ons land zeer succesvol en de XC90 Plug-in wordt dit jaar leverbaar. Volgens Volvo combineert de plug-in hybride het beste van twee werelden: schoon in de stad en een grote actieradius daarbuiten.

Volvo heeft de techniek in huis om een elektrische auto op de markt te brengen, het nieuwe flexibele platform van het merk is geschikt voor volledige elektrische aandrijving. Volvo blijft de ontwikkelingen in de gaten houden, bij een grotere vraag naar elektrische auto’s of stimulering door overheden – bijvoorbeeld door steden af te sluiten voor brandstofauto’s – kan het merk alsnog elektrische modellen gaan uitbrengen.

Volvo testte tot vorig jaar met een vloot van elektrische C30-modellen (foto). De techniek en praktijkresultaten zijn deels gebruikt voor de plug-in hybrides van Volvo. 

Tags: