Volvo’s met oceaankleur

Omdat in november de spectaculaire Volvo Ocean Race weer van start gaat, heeft het merk een aantal speciale modellen bedacht: de Ocean Race-uitvoeringen van V70, de XC70 en de XC90. Naast de extra uitrusting, valt vooral de levendige kleur op: Ocean Blue.

De Ocean Race uitvoeringen passen volgens Volvo in het plaatje dat de wedstrijd oproept: avontuur, actief leven en passie. Dit vertaalt het merk onder andere naar de bijzondere kleur. Samen met zilverkleurige sierstrips op de portieren, dakrails van gepolijst aluminium, aluminium dorpellijsten en inlegstukken in portieren en bekledingspanelen en matten met een blauwe rand, geeft dit de Ocean Race-modellen een opvallend nautisch tintje.

Zowel de V70, XC70 als de XC90 in Ocean Race uitvoering zijn gebaseerd op het complete uitrustingsniveau Momentum en standaard voorzien van Bi-Xenon verlichting. Afhankelijk van het model zijn er nog andere opties standaard aanwezig.

De V70 Ocean Race is leverbaar met keus uit drie sterke benzinemotoren met als exclusiviteit de 180 pk sterke 2.0T low pressure turbo uit de Volvo S60 en twee dieselmotoren. De XC70 is er als 2.5T-benzine en D5-diesel, de XC90 als 2.5T, V8 of D5. Van de V70 Ocean Race volgt ook nog een AWD met vierwielaandrijving.

De prijzen voor de Volvo V70 Volvo Ocean Race beginnen bij 49.875,-. De XC70 Volvo Ocean Race is er vanaf 57.295,- en de XC90 Volvo Ocean Race kost minimaal 67.495,-.

Tags: