Volvo zet bij S90 in op innovatie

De Volvo V90 moet een innovatieve auto worden. Het merk gelooft dat alleen op die manier Volvo als premiummerk kan blijven bestaan.

‘Innovate or die’. Volvo gelooft in innovatie als belangrijke drijfveer voor het merk. Onderzoek dat Volvo heeft laten uitvoeren wijst uit dat luxemerken zichzelf opnieuw moeten uitvinden door te innoveren en niet door alleen luxelabels op hun producten te plakken.

De nieuwe S90, die binnenkort onthuld wordt, zal daarom innovatief zijn op verschillende gebieden. Ook andere speerpunten die in het onderzoek naar voren kwamen, zoals connectiviteit, vakmanschap en authenticiteit, moeten in de S90 verwerkt worden. Dat klinkt zweverig, maar komt er concreet op neer dat de S90 op het gebied van multimedia voorop loopt, met veel zorg is afgewerkt en zowel aan de buitenkant als onderhuids ‘een échte Volvo’ is.

Volvo zegt dat de nieuwe S90 in alle opzichten aan de ‘veranderende hoge verwachtingen’ van de consumenten zal voldoen. Hoe dat precies zal uitpakken moeten we maar afwachten, maar de verwachtingen zijn ieder geval hooggespannen.      

Tags: