Volvo XC90 R-Design als sportieve topuitvoering

Voortaan kunnen autokopers kiezen uit twee topuitvoeringen van de XC90, al naar gelang hun wensen. Volvo stelt daarvan nu de R-Design voor.

De Volvo XC90 First Edition was wereldwijd in 47 uur uitverkocht. Het Zweedse merk maakt zich nu op voor de levering van de ‘gewone’ XC90. De tweede generatie komt in vier uitrustingsniveaus. De Kinetic is het basisniveau, dan volgt de Momentum. In plaats van een topniveau komt Volvo met twee verschillende. Wie een elegante uitziende XC90 wil en van luxe houdt kiest voor de Inscription, ligt de voorkeur bij sportief en dynamisch dan is er de R-Design.

Vandaag stelt Volvo de XC90 R-Design voor. Details die dit topmodel onderscheiden zijn de speciale grille, voorspoiler, zijdeglans metalen raamlijsten, zilvergrijze dakrails, mat zilveren spiegelkappen, dubbele uitlaatpijpen en 20 inch R-Design lichtmetalen wielen. Optioneel kun je de velgen tegen meerprijs upgraden naar 22 inch.

In de auto zitten sportstoelen in nubuck leer, een stuurwiel in geperforeerd leder, R-Design accenten op de pookknop, pedalen en vloermatten, plus verlichte dorpels. Met de – in leder beklede – sleutel kun je de auto op afstand openen en sluiten. Standaard is een touchscreen aanwezig dat werkt als een tablet. Niet alleen de infotainment maar ook de meeste bedieningsfuncties voor de auto worden via het scherm verwerkt. Daardoor kent de XC90 R-Design vrijwel geen knoppen. 

De sportieve XC90 verschijnt met Drive-E motoren van 190 tot 400 pk. De prijzen volgen nog.

Tags: