Volvo XC90 Polestar: waarom niet?

Volvo overweegt om met een snelle, sportieve Polestar-uitvoering van de XC90 te komen. Het merk bekijkt op dit moment of er een sluitende ‘business case’ gemaakt kan worden.

Volvo overweegt serieus om met een Polestar-versie van de XC90 te komen. De auto moet dan een circuitwaardige wegligging en motor krijgen. Niels Müller, COO van Polestar, heeft tegen Autocar gezegd dat ‘alles’ mogelijk is: “SUV’s zijn hip. Mensen houden ervan, dus waarom geen XC90 die het circuit op kan?”

De huidige sterkste versie, de T8 Twin Engine plug-in hybride, heeft al 408 pk dus de lat ligt hoog. Ook Polestar zal hybridetechniek gebruiken om aan extra pk’s te komen. De hybridetechniek is daarbij volledig gericht op maximale prestaties en niet zozeer op een zo laag mogelijk verbruik. Naast het toevoegen van elektropower gaat Polestar nóg meer vermogen halen uit de viercilinder benzinemotor met turbo en supercharger. Het totale vermogen van de XC90 Polestar zal, als het project groen licht krijgt, zo rond de 450 pk komen te liggen.

Volvo is op dit moment aan het kijken of een Polestar-uitvoering van de XC90 financieel haalbaar is. Want hoe leuk zo’n uitvoering ook lijkt, als er geen geld mee verdiend kan worden dan komt ‘ie er niet. 

Tags: