Volvo XC90 krijgt geen opvolger

De Volvo XC90 krijgt in 2011 geen directe opvolger. Grote SUV’s zijn uit de mode en passen niet langer bij het imago van het merk. Dat meldt de Zweedse editie van Auto, Motor & Sport.

In 2011 valt het doek voor de Volvo XC90. Het model heeft er dan negen jaar opzitten en mag met een welverdiend pensioen. Er staat geen nieuw model klaar om de grote SUV af te lossen en dus verdwijnt de XC90 na slechts een generatie alweer van het toneel.

Volvo besloot al in 2008 om de XC90 geen opvolger te geven, dus de ontwikkeling van een nieuw model is nooit serieus van de grond gekomen. De SUV is ook de laatste Volvo met een V8-motor. Zowel de grote SUV als de achtcilinder passen niet langer in deze tijd en bij het imago van Volvo.

Het verscheiden van de XC90 wil niet zeggen dat Volvo niet werkt aan een nieuw vlaggenschip. Er komt een nieuw model boven de S80 maar dat zal een crossover worden, zoals de Mercedes R-Klasse. Dit model zou V90 kunnen gaan heten en daarmee wordt een oude naam van stal gehaald.

Tags: