Volvo XC90 is Women’s World Car of the Year

De Volvo XC90 is de beste auto voor vrouwen, volgens vrouwen. De auto is uitgeroepen tot Women’s World Car of the Year 2015.

De Volvo XC90 is Women’s World Car of the Year 2015. De XC90 is niet een ‘typische vrouwenauto’ maar wel een auto die volgens het juryrapport ‘biedt wat vrouwen belangrijk vinden’. Uiteraard is Volvo-baas Hakan Samuelsson ‘zeer blij’ met de prijs.

“Met de XC90 heeft Volvo een begin gemaakt met het herlanceren van het merk. Deze award is een bewijs dat we daarin geslaagd zijn en dat de XC90 voor een hele belangrijke doelgroep aantrekkelijk is. We dus vereerd en blij”, aldus Samuelsson.

Naast de titel Women’s World Car of the Year wint de XC90 ook in de categorie SUV. De droomauto van het jaar is de Mazda MX-5 en de beste luxe-auto is volgens de 21-koppige, vrouwelijke jury de Mercedes-Benz S-Klasse. Die auto won vorig jaar de over-all titel. In de categorieën familie-auto, milieuvriendelijke auto, sportauto en budgetauto werden respectievelijk de Renault Espace, BMW i8, Mercedes-AMG GT en Toyota Auris tot winnaar gekroond.

Tags: