Volvo XC90 First Edition: snel zijn

Volvo heeft meer informatie vrijgegeven over de XC90 First Edition. Eén ding is zeker: je moet snel zijn want de oplage is beperkt.

Wil je als een van de eersten in de nieuwe Volvo XC90 rijden? Volvo biedt vanaf 3 september de First Edition aan. We hebben nu wat meer informatie over deze speciale oplage, waarvan er slechts 1.927 worden gebouwd. Als je er een wilt bemachtigen moet je op 3 september om 16.00 uur klaar zitten achter je computer. Bestellen kan alleen online en Volvo verwacht dat de First Edition snel uitverkocht zal zijn.

De oplage van 1.927 stuks (wereldwijd) verwijst naar het jaar waarin Volvo werd opgericht. De First Edition heeft een vaste prijs van 102.995 euro. Deze gelimiteerde XC90 is altijd voorzien van D5 twinturbo dieselmotor met 225 pk, gekoppeld aan een achttraps automaat.

De First Edition is zeer rijk uitgerust. Bijzondere items zijn onder andere nappalederen bekleding, walnotenhout-inleg op het dashboard, verwarmde, elektrisch verstelbare en geventileerde stoelen voor en achter, tablet-achtig beeldscherm met navigatiesysteem en Bowers & Wilkins audiosysteem met twaalfkanaals versterker, 1.400 watt muziekvermogen en negentien luidsprekers. Uiteraard zijn zaken als volautomatische airconditioning, cruise control en een uitgebreid pakket actieve en passieve veiligheidssystemen ook standaard. De First Edition wordt alleen geleverd in de kleur Onyx Black, in combinatie met 21 inch Inscription-wielen. 

Tags: