Volvo XC90 bijgepunt

Volvo voorziet de XC90 van enkele updates. De succesvolle SUV krijgt een iets ander front en interieur en er komt een speciale smartphone-app waarmee je allerlei informatie over de auto kunt oproepen.

Volvo geeft de XC90 een bescheiden update. Uiterlijk is de vernieuwde SUV herkenbaar aan de LED-dagrijverlichting, een nieuwe aluminiumkleurige onnderbumper en chromen strips in de bumper. De stootstrips zijn eveneens nieuw, net als de 16 inch lichtmetalen wielen. De dakrails zijn standaard uitgevoerd in aluminium en de achterlichten hebben een iets andere indeling.

Het interieur heeft een driespaaks stuurwiel gekregen, nieuwe aluminiumafwerking en een nieuw instrumentarium, dat is geïnspireerd op een horloge – volgens Volvo. Verder zag Volvo reden om de hoedenplank te vernieuwen.

Volvo biedt bij de vernieuwde XC90 een applicatie aan voor smartphones. Daarmee kunnen eigenaren op afstand de standkachel activeren of programmeren, de locatie van de auto terugvinden of alle informatie van de boordcomputer opvragen. Het motorenaanbod blijft gelijk: een 3.2 V6 benzinemotor met 243 pk, en twee diesels. De D3 levert 163 pk en de 2.4 D5 200 pk. Dit najaar wordt de vernieuwde XC90 leverbaar, prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: