Volvo XC70 gaat Pamela Anderson achterna

Uit bewondering voor het werk van de Californische strandwachten heeft Volvo een bijzondere uitvoering van de XC70 ontwikkeld. De Surf Rescue is een eerbetoon aan de helden die de badgasten beschermen.

Het Volvo Concept Center kreeg de eervolle opdracht een unieke reddingsauto te ontwerpen voor de strandwachten, die al tientallen jaren worden geromantiseerd in films en televisieseries als Baywatch. Het interieurdesign is uitbesteed aan Volvo’s styling center in Barcelona. Het kleurenschema is gerealiseerd door verffabrikant DuPont. De kleuren komen uit de ‘Global Advanced Design Show’ van DuPont. De carrosseriekleur is een in meerdere lagen opgebouwd geel, dat een parelmoerachtig effect geeft. Om op te vallen op een druk strand zijn duidelijk herkenbare decoraties aangebracht.

De XC70 Surf Rescue is 12 centimeter verhoogd ten opzichte van het reguliere model. Daardoor komt de auto niet alleen beter uit de voeten op het mulle zand, maar is er ook plaats voor specialen 20-inch wielen. Het interieur van de reddingsauto is afgestemd op de werkzaamheden van de strandwachten, dat wil zeggen dat er rekening mee is gehouden dat ze nat en vuil worden. Voor de bekleding van de kuipstoelen en die van de omklapbare achterbank is neopreen gebruikt dat ook voor wetsuits wordt toegepast. In de grote kofferruimte zijn alle reddingsspullen handig opgeborgen.

Tags: