Volvo XC60 staat centraal bij Volvo Ocean Race

Volvo grijpt haar Ocean Race aan om de XC60 crossover te lanceren, samen met Volvo Ocean Race Edities voor andere modellen. Voor volgend voorjaar staat een schone versie van de XC60 met voorwielaandrijving in de planning.

De nieuwe cross-over Volvo XC60, dit voorjaar voorgesteld tijdens de Autoshow van Genève, wordt officieel op de markt gebracht tijdens de Volvo Ocean Race. Daarnaast komen Volvo Ocean Race Editions beschikbaar voor de XC90, XC70 en V70. Deze actiemodellen, gespoten in toepasselijk ocean blue of electric silver, worden uitgevoerd met interieurdetails die zijn geïnspireerd op de race.

Vandaag vindt in het Spaanse Alicante de proloog plaats van het zeilsport evenement Volvo Ocean Race. Zoals gewoonlijk organiseert de Zweedse autofabrikant in iedere haven die de race aandoet promotie-activiteiten. In een Volvo-paviljoen worden de nieuwste automodellen tentoon gesteld, demonstraties en testritten georganiseerd en is er aandacht voor het Volvo City Safety systeem. Dat is Volvo’s laatste veiligheidssnufje, het remt de auto automatisch af zodra hij bij lage snelheid iets raakt.

Volvo presenteert ook een schone versie van de XC60, met een CO2-emissie onder de 170 g/km. Het gaat om een nieuwe uitvoering met voorwielaandrijving en een 2,4 liter dieselmotor. De motor is op allerhande wijze getuned om te voldoen aan de Euro5-normen. Het brandstofverbruik is teruggebracht tot ongeveer 6,4 l/100 km bij gebruik van de handmatige versnellingsbak en 7,3 l/100 km bij gebruik van de automatische. De prestaties bedragen maximaal 175 pk en 420 Nm koppel.

Terwijl de eerste Volvo’s XC60 deze herfst in de showroom staan, verschijnen de schone XC60’s pas voorjaar 2009. Later komt er ook een voorwielaangedreven versie van de 2.4D. De originele XC60 heeft standaard vierwielaandrijving. Overigens wil Volvo het model nog schoner maken. In 2011 hoopt ze een micro-hybride XC60 op de markt te brengen, waarbij het streven is maximaal 140 g/km CO2 uit te stoten.

Tags: