Volvo XC60 R-Design: SUV met sportkleding

Volvo presenteert de XC60 R-Design. Dat is een Volvo XC60 met een sportiever uiterlijk en een iets ander afgestemd onderstel. Net als bij de andere R-Design modellen verandert er motorisch niets.

Het kon niet uitblijven dat Volvo voor de XC60 met een R-Design pakket op de proppen zou komen. De andere modellen zijn ook als R-Design leverbaar, zelfs de allesbehalve sportieve XC90. Voor de XC60 ontwierp Volvo een passend sportpakket en enkele technische aanpassingen.

Om met dat laatste te beginnen: de R-Design stuurt directer, heeft een stijver chassis en een stevigere demping. “Zonder dat het comfort verloren gaat,” haast Volvo zich erbij te zeggen. De XC60 is niet verlaagd om de terreincapaciteiten geen geweld aan te doen.

Uiterlijk is de R-Design herkenbaar aan de speciale 18 of 20 inch wielen, dubbele chromen uitlaatpijpen en matchromen details – zoals de spiegels en grille-omlijsting. Alle zwarte delen op de carrosserie zijn bij de R-Design meegespoten in de kleur van de auto waardoor de XC60 volgens Volvo optisch dichter bij de grond staat. In het interieur vinden we aluminium details, speciale stoelen, sportpedalen en een sportstuur. Wat het R-Design pakket moet gaan kosten is nog niet bekend.

Tags: