Volvo XC40 productie wordt opgevoerd

De populariteit van de Volvo XC40 is zo groot, dat Volvo de productie vergroot. Tegelijkertijd kondigt het Zweedse merk de introductie aan van nieuwe, compacte modellen.

De Auto van het Jaar, de Volvo XC40, valt bij het publiek in de smaak. Inmiddels heeft het merk al bijna tachtigduizend bestellingen ontvangen voor de compacte SUV. Volvo kondig nu aan dat het de productie gaat opvoeren. Zo kan het merk blijven voldoen aan de vraag, terwijl de levertijden niet te ver oplopen. 

In de fabriek in Gent gaat men nu meer exemplaren bouwen. Binnen een jaar wordt de XC40 ook in China gefabriceerd. De productieverhoging is hard nodig, want in Gent zal bijvoorbeeld ook het eerste model van zustermerk Lynk & Co – de SUV ’01’ – worden gebouwd. 

Volvo laat tevens weten dat het merk snel wil voldoen aan de blijvende vraag naar compacte auto’s, door nieuwe modellen te introduceren die de huidige V40 gaan vervangen. Daaronder zullen volledig elektrisch aangedreven exemplaren zitten. In principe kunnen de nieuwkomers snel worden ontwikkeld, want deze maken net als de XC40 en Lynk & Co 01 gebruik van gedeelde techniek, de zogenaamde Compact Modular Architecture.

Tags: