Volvo XC40: om te delen

Voor het eerst komt Volvo met een compacte SUV, de XC40. Het model is zojuist in Milaan onthuld!

Volvo breidt zijn aanbod uit met de XC40. De SUV staat op een heel nieuw platform met de naam CMA, dat Volvo in samenwerking met het Chinese zustermerk Geely heeft ontwikkeld. Op deze bodemplaat komen alle toekomstige modellen uit de 40-serie te staan, waaronder de volgende generatie V40.

De XC40 is het eerste model dat leverbaar wordt met een nieuwe driecilindermotor. Die komt later, net als een volledig elektrisch aangedreven versie. Bij de verkoopstart levert Volvo in eerste instantie twee viercilindermotoren, de 245 pk sterke T5 benzinemotor en de D4 diesel met 190 pk.

Veel techniek uit de grotere modellen komt beschikbaar in de XC40. Semi-autonoom rijden, actieve veiligheidssystemen en slimme off-roadtechniek: de XC40 heeft het allemaal. Nieuw is de Volvo on Call-sleuteltechniek, hiermee kan je de XC40 met een smartphone openen. Daardoor is het mogelijk om de auto met anderen te delen, zonder fysiek een sleutel te overhandigen. Volvo presenteert ook een deelautoprogramma rondom de XC40, maar wanneer dat in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Volvo opent op 29 september de orderboeken voor de XC40, dus dan verwachten we ook de prijzen te horen. De productie start in november, de eerste exemplaren komen begin 2018 naar Nederland.

Tags: