Volvo XC40 milde hybride vernieuwd

Volvo vernieuwt de milde hybride techniek van de XC40. Die wordt zuiniger en levert betere prestaties. De turbomotor T3 wordt vervangen door de B3 milde hybride aandrijflijn.

Volvo geeft de XC40 met milde hybride een upgrade. Nu kun je de SUV met de bekende B4-motorisering in 7,4 seconden van 0 naar 100 km/u versnellen. Dat was 8,4 seconden – terwijl het vermogen ongewijzigd is gebleven. Deze aandrijflijn is per direct tegen ongewijzigde prijzen te bestellen. Dat geldt ook voor de B4 met All-Wheel Drive.

B3 milde hybride vervangt T3

De turbomotor T3 wordt uit het assortiment genomen. In plaats daarvan komt de B3 milde hybride aandrijflijn. Deze heeft hetzelfde vermogen als eerder de T3, namelijk 163 pk en een maximum koppel van 265 Nm. Echter, de B3 heeft ook een 14 pk sterke elektromotor die een boost kan geven tijdens het accelereren. Daardoor kan de sprint vanuit stilstand in 8,4 voorbij zijn – de T3 deed er minimaal 9,6 seconden over. 

De XC40 B3 heeft meer voordelen. Dankzij het efficiënter verbrandingsproces daalt het brandstofverbruik ten opzichte van de turbomotorisering. Het trekgewicht neemt met 200 kg toe tot 1.800 kg geremd gewicht. Tot slot koppelt Volvo de B3 aan de doorontwikkelde zeventraps-DCT-automaat uit de XC40-stekkerhybride. Die schakelt sneller en is lichter van gewicht. Met de nieuwe transmissie is ook zeilen mogelijk, motoruitschakeling bij gas los. Zodra je het gaspedaal weer intrapt wordt automatisch de versnelling geselecteerd die past bij je snelheid. 

De Volvo XC40 B3 in Momentum-uitvoering is te bestellen vanaf 45.495 euro. Er blijft nog één turbomotorisering over zónder hybridetechniek, de T2. Dat is tevens de enige versie die handmatig te schakelen is. De T2 is leverbaar vanaf 38.995 euro. 

Tags: