Volvo XC40 krijgt meer vermogen en meer uitrusting

Volvo maakt de Auto van het Jaar 2018 klaar voor 2019. De XC40 krijgt meer vermogen en meer uitrusting. Ook introduceert het merk een nieuwe uitvoering: Momentum Pro.

De Volvo XC40 is klaar voor 2019. De SUV krijgt in het nieuwe jaar een betere standaarduitrusting. Elke XC40 die vanaf nu wordt besteld heeft automatische klimaatregeling aan boord. Daarnaast maakt Volvo app-ondersteuning standaard, hierdoor kunnen diverse functies van de auto aangestuurd worden met een app op je smartphone. Eén van de functies is dat je de auto kunt delen, door een digitale sleutel te versturen naar een andere telefoon.

Naast de extra uitrusting krijg je meer vermogen, als je voor de T3-benzinemotor kiest. Het aantal pk’s stijgt van 156 naar 163. Bovendien is deze motor voor het eerst te koppelen aan een achttraps automatische versnellingsbak. De meerprijs bedraagt 2.000 euro.

Vooral voor zakelijke rijders komt Volvo met een nieuwe uitvoering: Momentum Pro. Die is gebaseerd op de Momentum-uitvoering en heeft als belangrijkste extra’s een navigatiesysteem, een elektrisch bedienbare achterklep en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto.

De Volvo XC40 is per direct te bestellen met de nieuwe specificaties. De vanafprijs bedraagt 40.975 euro en de leveringen beginnen in april.

Tags: