Volvo XC40 is Auto van het Jaar 2018

De Volvo XC40 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018! Dat heeft de jury zojuist bekend gemaakt in Genève, waar morgen de belangrijkste Europese autobeurs van start gaat.

De Auto van het Jaar 2018 is… de Volvo XC40. Tijdens de spannende bekendmaking in Genève bleek dat het model uiteindelijk de meeste punten heeft gekregen van de juryleden. Met 325 punten eindigde het model ruim voor de nummer 2, de Seat Ibiza. Het podium wordt gecompleteerd door de BMW 5 Serie, die 226 punten kreeg toebedeeld.

De nieuwe juryvoorzitter Frank Janssen overhandigde in het Palexpo in Genève de felbegeerde prijs aan Hakan Samuelsson, de CEO van Volvo. Die was uiteraard zeer vereerd: “We probeerden het zo vaak, maar nooit lukte het. Een paar jaar geleden waren we dichtbij, maar nu pakken we de prijs met de juiste auto.” De jury roemt de XC40 vooral vanwege zijn innovatieve functies, zoals de mogelijkheid om de auto zonder sleutel te delen met vrienden. Morgen als de autosalon van Genève van start gaat zal het merk uiteraard flink uitpakken met de zojuist behaalde prijs.

De andere vier finalisten, de Kia Stinger, Citroën C3 Aircross, Audi A8 en Alfa Romeo Stelvio, eindigen in die volgorde op de plaatsen 4 tot en met 7. Alle finalekandidaten zijn eerder al tijdens een uitgebreide praktijktest geselecteerd uit een lijst van 37 nieuwkomers. De jury bestaat uit zestig leden uit 23 verschillende landen, waaronder Nederland.

Tags: