Volvo wint Duits tevredenheidsonderzoek

Volvo heeft in Duitsland de hoogste score gehaald in het jaarlijkse J.D. Power tevredenheidsonderzoek. De Mazda 3 is de auto met de meest tevreden rijders.

Van alle merken heeft Volvo gemiddeld de meest tevreden bestuurders in Duitsland. Dat blijkt uit het tevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau J.D. Power. Op een schaal van 1.000 scoort Volvo gemiddeld 841 punten. Mercedes eindigt als tweede en op de derde plaats staat Mazda. Het gemiddelde van alle merken is 807 punten.

Mitsubishi, Citroën en Chevrolet eindigen als laatste in het Duitse onderzoek. Bij de modellen is de Mazda 3 het best scorende model, en dus ook de auto met de meest tevreden rijders in zijn segment. Bij de stadsauto’s schrijft de Fiat 500 de eerste plaats op z’n naam, de Mazda 2 wint in de compacte klasse en de ‘beste’ middenklasser is de Honda Accord. In het hoge segment mag de Mercedes E-Klasse de meest tevreden rijders verwelkomen. Bij de MPV’s haalt de Ford S-Max de hoogste score en bij de SUV’s is dat de Mercedes M-Klasse.

In het onderzoek van J.D. Power wordt gekeken naar aantrekkelijkheid – waaronder ook comfort, design en prestaties vallen -, kwaliteit en betrouwbaarheid, kosten en tevredenheid over de dealer. Mercedes haalde vorig jaar de hoogste merkscore in het onderzoek.

Tags: