‘Volvo wil niet premium zijn’

De nieuwe Volvo-baas Stefan Jacoby wil een eind aan de discussie of Volvo nu een premiummerk is of niet. Het merk moet z’n eigen plan trekken en zich niets aantrekken van Duitse ‘premiumfabrikanten’ als BMW en Mercedes.

Stefan Jacoby wil als kersverse Volvo-baas het productplan van het Zweedse merk onder de loep nemen. Nu Volvo in Chinese handen is moet het merk een andere koers gaan varen. Focussen op z’n eigen sterke punten en zich niet bezighouden met het premiumpredikaat.

Jacoby vindt de discussie die hierover voortduurt nutteloos: “Laten we stoppen met praten over premium. Het klinkt als een prijsstrategie waar een duur luchtje aan hangt. We moeten focussen op elegante Scandinavische eenvoud.”

Jacoby wil niet langer de eeuwige premiumstrijd aangaan met BMW en Mercedes: “We hebben onze eigen identiteit, we moeten niet onze concurrenten gaan kopiëren.” Met die eigen identiteit wil het merk in tien jaar zijn afzet meer dan verdubbelen tot 800.000 auto’s per jaar wereldwijd. Vooral in de Verenigde Staten hoopt Volvo marktaandeel terug te winnen.

Tags: