Volvo wil compacte SUV

Volvo bekijkt de mogelijkheid om een compacte SUV, dus onder de XC60, op de markt te brengen. Met deze XC40 of XC30 biedt Volvo in de toekomst een alternatief voor de BMW X1 en Audi Q3.

Volvo-topman Stefan Jacoby heeft tegen journalisten op de autoshow van Detroit gezegd dat hij graag een compacte SUV aan het assortiment van Volvo wil toevoegen. De vraag naar compacte SUV’s neemt enorm toe en steeds meer concurrenten brengen zo’n model op de markt. De auto krijgt op termijn ook hybride aandrijving. Overigens kondigde Volvo al eerder een ‘XC30’ aan maar de Zweden gaan het nu anders aanpakken.

De SUV moet namelijk op een nieuw, compact platform komen te staan, hetzelfde onderstel dat de basis vormt voor nieuwe generaties van de S40/V40. De nieuwe V40, die op de autosalon van Genève in maart wordt onthuld, deelt zijn bodemplaat met de laatste Ford Focus.

Voor de ontwikkeling van de opvolger van dit platform zoekt Volvo naar een partner. Voor haar grote modellen werkt Volvo op dit moment aan een eigen onderstel, waardoor het merk niet meer afhankelijk is van Ford. De zoektocht naar een geschikte partner voor het compacte platform is in volle gang.

Tags: