Volvo wil compact model maar nu nog niet

Volvo ziet brood in een compact model onder de V40. Toch zal zo’n auto er voorlopig niet komen.

Ook Volvo heeft opgelet bij het bekijken van de autoverkoopcijfers in Europa. De verkoop van compacte premiummodellen is vorig jaar met 19 procent gestegen, vooral dankzij de komst van de Audi A1 en de nieuwe Lancia Ypsilon. Volvo wil ook wel zo’n compacte premiumauto op de markt brengen.

“Of een auto het label ‘premium’ mag dragen is niet langer verbonden aan de grootte en het aantal cilinders”, aldus CEO Stefan Jacoby van Volvo in vaktijdschrift Automotive News. De compacte ‘premium-auto’ van Volvo zal tot stand moeten komen in samenwerking met een andere autofabrikant. Ford ligt voor de hand en heeft met het Fiesta-platform een prima basis in huis. De Volvo-baas heeft echter geen haast met het op de markt brengen van een compacte auto. De V40 is net geïntroduceerd en dat zal – ook omdat de productie van de C30 inmiddels is gestopt – de komende jaren het instapmodel van Volvo blijven.

Volvo wil eerst haar bestaande modellen vernieuwen en dan met name de S80, XC60 en XC90. Pas daarna gaat het merk kijken naar aanvullende modellen, waaronder naast een compact model ook sportieve versies.

Tags: