Volvo verzorgt bijscholing

Volvo Cars zet de Driving Academy in om automobilisten bewust te maken van wat een ‘zuinige’ rijstijl kan betekenen voor de veiligheid en het milieu. De cursussen zijn vooral populair bij bedrijven om de autokosten van het personeel terug te dringen.

Volvo Cars Driving Academy bestaat al sinds 1989, maar ziet het aantal aanvragen de laatste tijd zienderogen groeien. “Elk jaar bieden we een breed assortiment cursussen aan, voor zowel professionele chauffeurs als particulieren. Veilig rijden is nog steeds onze verkooptopper, maar vooral de vraag naar zuinig autorijden neemt toe’, vertelt Tommy Andersson, hoofd van de Driving Academy.

En Andersson verwacht dat deze lijn zich nog wel even door zal zetten. De Driving Academy gaat deze cursussen dan ook verder uitdiepen. “We willen ons meer toeleggen op milieuvriendelijk, zuinig rijden. Momenteel zijn we bijvoorbeeld in gesprek over samenwerking met bedrijven en gemeenten betreffende hun bedrijfsauto’s. Het is slechts een kwestie van tijd voor ze beseffen wat er te winnen valt als hun werknemers zuiniger rijden”, aldus Andersson.

De Volvo Cars Driving Academy geeft tien simpele (gratis) tips om zuiniger te rijden:
1. Start de auto met zo min mogelijk gas.
2. Schakel vlot op.
3. Houd een constante snelheid aan.
4. Vermijd echt hoge snelheden.
5. Laat de motor van uw auto niet nodeloos stationair draaien (het is lonend de motor af te zetten als u ergens langer dan twintig seconden stilstaat).
6. Rem af op de motor.
7. Rem niet onnodig.
8. Houd uw banden altijd op de juiste spanning (dit bespaart zowel banden als brandstof).
9. Rij niet onnodig rond met een skibox op het dak van uw auto.
10. Rij niet constant met onnodige bagage aan boord.

Tags: