Volvo verlengt S80 voor Chinezen

Speciaal voor de Chinese markt introduceert Volvo een verlengde versie van de S80. De Volvo S80L, waarbij de L verwijst naar de extra lange wielbasis, wordt gepresenteerd op de Guangzhou Motor Show. Het model wordt lokaal geproduceerd en zal niet buiten China worden verkocht.

De Volvo S80L is veertien centimeter langer dan de reguliere S80. De extra ruimte komt vooral de achterpassagiers ten goede. De bestuurder hoeft zich echter geen zorgen te maken dat de verlenging ten koste gaat van het rijcomfort. Volgens Volvo blijft dat onveranderd, evenals het veiligheidsniveau en de luxe aan boord.

Volvo heeft niet alleen naar de kwaliteit van de auto zelf gekeken, ook de productiefaciliteit is vooraf uitgebreid gecontroleerd. Volvo groeit gestaag in China. Nadat een speciaal op de Chinese markt afgestemde versie van de Volvo S40 een succes bleek, heeft het Zweedse merk besloten ook de S80 in China te introduceren. Blijkbaar houden Chinezen wel van lekker lange auto’s, want eerder onthulde Audi al een verlengde variant van A4.

Tags: