Volvo verdrievoudigt productiecapaciteit elektrische auto’s

Volvo verdrievoudigt de productiecapaciteit voor elektrische auto’s. Daardoor zal de levering van de Volvo XC40 Recharge de toenemende vraag kunnen blijven bijbenen. Een tweede model is aanstaande…

Afgelopen jaar verkocht Volvo meer dan twee keer zoveel Recharge-modellen dan in het jaar 2019. Recharge is het Volvo-label voor geëlektrificeerde modellen, zowel plug-in hybride als volledig elektrische auto’s. Om de toenemende vraag bij te kunnen benen, verdrievoudigt het Zweedse merk de productiecapaciteit voor elektrische auto’s in de fabriek in het Belgische Gent.

In 2022 bestaat dan ongeveer 60 procent van de auto’s, die op deze locatie worden gebouwd, uit elektrisch aangedreven modellen. De fabriek produceert nu onder meer de elektrische Volvo XC40 Recharge P8 en de plug-hybride XC40 Recharge T4 en T5. Nog dit jaar start er de productie van een nieuw, volledig elektrisch model. Dit zal in maart worden onthuld. 

Uiteindelijk zullen ook andere Volvo-productiefaciliteiten worden aangepast om geëlektrificeerde modellen te bouwen. In 2025 zou het volledige nieuwe aanbod van het premiummerk moeten bestaan uit de helft elektrische en de helft hybride modellen. Volvo kondigde deze week ook aan dat het de productie van elektromotoren volledig in huis wil onderbrengen. 

Tags: