Volvo V90: de ‘Nederlandse’ auto

De Volvo V70 was zeer succesvol in Nederland. De stijlvolle V90 is zijn opvolger en wij bekeken hem vast op de autosalon van Genève.

Volvo zet op de autosalon van Genève de V90 in de schijnwerpers. De pakezel is helemaal opnieuw ontworpen, met de gewelfde achterlichten en een iets schuin aflopende daklijn als meest opvallende elementen. Volvo neemt dus afscheid van het hoekige design van zijn voorganger, de V70. Het resultaat mag er zijn, de V90 is net als zijn sedanbroertje S90 een indrukwekkende en stijlvolle auto.

De ruimte in de kofferbak is onveranderd enorm, al kunnen de vertegenwoordigers van het merk ons in Genève niet vertellen hóe groot de bagageruimte is. Die cijfers krijgen we dus later, maar de beelden spreken in dit geval voor zich. Ook de zitruimte is riant en de passagiers worden verwend met een comfortabele zitplaats op de zachte achterbank. Voorin is alles gelijk aan de sedan, de S90, en dus afgewerkt met fraaie materialen.  

De V70 was in Nederland zeer populair en is jarenlang de bestverkopende auto in zijn segment geweest. Volvo Nederland hoopt dat succes uiteraard voort te zetten met V90. Wat in ieder geval helpt is dat de V90 ook als plug-in hybride met lage bijtelling zal verschijnen.

Tags: