Volvo V90 Cross Country geoptimaliseerd door Polestar

Nog voordat de Volvo V90 Cross Country in de showroom arriveert is ‘ie al te bestellen met het Performance Optimisation-pakket van huistuner Polestar.

Maart 2017 wordt de Volvo V90 Cross Country in de Nederlandse showrooms verwacht. Vooruitlopend daarop is het Polestar Performance Optimisation-pakket voor het model al te bestellen. Deze techniek voegt 5 tot 15 pk extra vermogen en 15 tot 30 Nm trekkracht toe aan de uitvoeringen met D4-, D5- en T6-motoren.

Belangrijker is echter dat het pakket bijdraagt aan betere rijeigenschappen tijdens het alledaagse rijden, met name rond de gemiddelde toerentallen. Vermogen dient niet alleen groot te zijn maar vooral inzetbaar, zo luidt de filosofie van Polestar. Daarom richt de tuner zich met het Performance Optimisation Pack op vijf aspecten.

Dat zijn, naast bovengenoemde vermogenstoename: een sneller en directer schakelende Gearshift-transmissie; preciezere overbrengingsverhoudingen van deze automaat; verbeterde respons en feedback van het gaspedaal; en een snelle respons wanneer de voet kort van het gas gehaald is. Het eindresultaat moet een auto zijn die voorspelbaarder reageert en daardoor beter onder controle te houden is in bijvoorbeeld snelle bochten. 

Vermogen dient niet alleen groot te zijn maar vooral inzetbaar

Ook voor XC90 beschikbaar

Voor Volvo is het de eerste keer dat een Cross Country-model deze Polestar-behandeling heeft gekregen. Het Zweedse merk ziet dit als een belangrijk onderdeel voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe SPA-architectuur waarop alle nieuwe modellen staan. De nieuwe generatie Polestar Performance Optimisation zal begin 2017 ook leverbaar worden voor andere Volvo-modellen waaronder de XC90 D4. Prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: