Volvo V70 en S80 bijgepunt

Volvo voert diverse aanpassingen door aan de V70, XC70 en S80. Zo krijgen deze modellen verbeterde dieselmotoren en nieuwe infotainmentsystemen.

De Volvo V70 en S80 ondergaan geen facelift maar Volvo voert wel wat verbeteringen door. Zo zijn er twee nieuwe lakkleuren: Biarritz Blue en Twilight Bronze. In de buitenspiegels heeft Volvo LED-richtingaanwijzers geïntegreerd. Daarnaast kun je kiezen uit nieuwe lichtmetalen wielen en nieuwe kleurenopties in het interieur. De verlichting in het interieur is aangepast en op de optielijst prijkt een nieuw ontworpen sportstuur.

Het belangrijkste nieuws ligt onder de motorkap. Daar vinden we namelijk nieuwe D3 en D5 dieselmotoren. De D5 heeft 10 pk extra gekregen waardoor het totaal op 215 pk uitkomt. Het koppel is met 20 Nm toegenomen tot 440 Nm terwijl het brandstofverbruik met 8 procent is verminderd. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 129 g/km en dat is goed voor een A-label.

Nieuw is dat de onlangs toegevoegde 1.6 turbomotor met 180 pk ook als FlexFuel is te verkrijgen. Deze variant loopt zowel op benzine als op E85 bio-ethanol. Verder maakt Volvo melding van nieuwe en verbeterde actieve veiligheidssystemen en nieuwe infotainmentsystemen. De prijzen blijven gelijk.

Tags: