Volvo V60 Plug-in Hybrid vanaf vandaag op de Nederlandse wegen

De eerste partij van de Volvo V60 Plug-in Hybrid wordt aanstaande vrijdag aan de kopers afgeleverd. Het allereerste exemplaar gaat naar ex-topschaatser Erben Wennemars. 

2 jaar geleden werd ‘ie al aangekondigd, de stekkerhybride uitvoering van de Volvo V60. Met een CO2-uitstoot van ‘minder dan 50 g/km’ – het exacte cijfer blijkt nu 48 g/km te zijn – is de stationwagon natuurlijk reuze interessant voor leaserijders. Die zijn in 2013 helemaal geen bijtelling verschuldigd en vanaf volgend jaar slechts 7 procent. 

De eerste oplage was dan ook snel gereserveerd. De mensen die er een bestelden kunnen de auto vanaf vrijdag aanstaande (25 januari) in ontvangst nemen. Dan begint Volvo Cars Nederland met de uitlevering. Het zal dan dus niet lang duren voordat we deze zuinige uitvoering (1,8 liter diesel op 100 km ofwel 1:55,6) op de Nederlandse weg tegenkomen.

Voor wie ook zo’n plug-in V60 wil hebben maar nog niet besteld heeft hebben we goed nieuws. Van PR-functionaris Femke Bruggeman vernamen wij zojuist dat de Nederlandse importeur voortdurend onderhandelt met het Zweedse moederbedrijf, om meer exemplaren voor ons land te bemachtigen. Daardoor kan de V60 Plug-in Hybrid nog steeds worden besteld, ‘het einde is nog niet in zicht’. 

De allereerste hybride V60 die nu wordt geleverd gaat naar Erben Wennemars, bekend als voormalig schaatser op de lange baan. Hij kiest voor de hybride vanwege het duurzame karakter. In de V60 Plug-in Hybrid kan circa 50 km volledig elektrisch worden gereden. In combinatie met de dieselmotor is het bereik maximaal 900 km. Je kunt de dieselmotor van 215 pk en de elektromotor van omgerekend 70 pk samen laten werken om zo weinig mogelijk brandstof te verbruiken, of om maximale prestaties uit te Volvo te halen. Opladen duurt, afhankelijk van het aantal ampères, 4,5 tot 7,5 uur en kan aan een gewoon stopcontact. 

Tags: