Volvo V60 Plug-in Hybrid nog verkrijgbaar

De eerste serie van duizend stuks was in no-time uitverkocht. In 2013 worden er vier- tot zesduizend Volvo’s V60 Plug-in Hybrid geproduceerd en die oplage is nog niet uitverkocht.

Een combinatie van indrukwekkende cijfers maakt de Volvo V60 Plug-in Hybrid zeer gewild. 49 g/km CO2-uitstoot, 285 pk vermogen en een brandstofverbruik van 1 op 52,6. En in Nederland 0 procent bijtelling. Dat de eerste batch van duizend stuks – voor de hele wereld – in no-time was uitverkocht is dus niet gek. Maar niet getreurd.

Volvo meldt dat er voor 2013 nog auto’s beschikbaar zijn. Hoewel de productie ook komend jaar gelimiteerd is schroeft Volvo het aantal exemplaren op naar vier- tot zesduizend. De orderportefeuille vult snel maar je kunt de auto nog bestellen.

De V60 Plug-in Hybrid dankt zijn indrukwekkende cijfers aan een slimme, hybride aandrijflijn. De Volvo kent drie rijstanden. Je kunt over een afstand van 50 kilometer geheel elektrisch rijden maar dan heb je niet al het vermogen tot je beschikking. Daarvoor moet je de Power-stand kiezen, maar dan stijgt het verbruik ook. De Hybrid-rijmodus moet het beste van twee werelden combineren.

Tags: