Volvo V60 Plug-in Hybrid: beste van twee werelden

Volvo introduceert op de autosalon van Genève de V60 Plug-in Hybrid. Deze hybride maakt het mogelijk om volledig elektrisch te rijden maar ook om sportwagenachtige prestaties neer te zetten.

Volvo presenteert op de autosalon van Genève de veelbelovende V60 Plug-in Hybrid. De auto bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase maar komt in 2012 op de markt. Als het Volvo lukt om de specificaties van dit conceptmodel te realiseren dan kun je spreken van een revolutionaire auto.

De V60 Hybrid heeft drie rijmodi. In de stand Pure rijdt de auto geheel elektrisch, over een afstand van maximaal 50 kilometer. De 51 kW (70 pk) sterke elektromotor drijft de achterwielen aan en stoot uiteraard geen CO2 uit. Als de accu’s leeg beginnen te raken dan schakelt de 2.4 D dieselmotor bij. Opladen duurt via een normaal stopcontact 7,5 uur.

In de hybridemodus werken de twee krachtbronnen samen. De gecombineerde CO2-uitstoot bedraagt dan slechts 49 g/km en het verbruik 1,9 l/100 km, dat is gelijk aan 1 op 52,6. De rijmodus Power is gericht op maximale prestaties. Het volledige vermogen van 215 pk en koppel van 440 Nm van de dieselmotor is dan beschikbaar, aangevuld met dat van de elektromotor. In deze modus sprint de V60 in slechts 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Wat in de Power-modus het verbruik is meldt Volvo niet maar in aanloop naar de marktintroductie komt er meer informatie beschikbaar.

Tags: