Volvo V60 Hybrid: drie gezichten

Op het eerste gezicht lijkt Volvo slechts een klein nieuwtje te hebben maar werp een blik op de specificaties van de V60 Hybrid en je weet: dit wordt een verkoopknaller.

“De Volvo V60 Hybrid is drie auto’s in één.” De woordvoerder van Volvo is met recht blij met het grote nieuws van Volvo op de autosalon in Genève. Zoals het er nu naar uitziet valt de V60 in de 14 procent bijtellingscategorie als ‘ie volgend jaar op de markt komt.

De hybride is te rijden als volledig elektrische auto, als hybride en in een power-modus, waarin de auto in slechts 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Volvo geeft een CO2-uitstoot op van 49 g/km, extreem laag voor een model als de V60.

Het is echter nog niet helemaal duidelijk met welke hoeveelheid CO2-uitstoot de auto geregistreerd gaat worden in Europa, omdat de drie rijmodi elk een andere uitstoot kennen. De Volvo-woordvoerder kan ons hier nog niets over vertellen en daarom dus ook nog niet over de prijs. Wel is het bijna zeker dat de V60 in de 14 procent bijtellingsklasse gaat vallen.

Tags: