Volvo V60 en XC60 ook als T8 Polestar Engineered

Volvo maakte vorige week de prijzen van de nieuwe S60 bekend, waaronder die van een nieuwe uitvoering: T8 Twin Engine Polestar Engineered. Volvo meldt nu dat de nieuwe upgrade ook beschikbaar komt voor de V60 en XC60.

Volvo introduceert de nieuwe, sportieve uitvoering Twin Engine Polestar Engineered. De plug-in hybride-uitvoeringen van de S60, V60 en XC60 leveren na de behandeling door zustermerk Polestar 405 pk vermogen, dat is een toename van 15 pk. Polestar optimaliseerde de 2.0 benzinemotor en de achttraps automaat en wist zo extra pk’s los te peuteren.

Niet alleen de motor is Polestar Engineered, ook het onderstel is onder handen genomen. De goudkleurige dempers van specialist Öhlins zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook voor een sportiever weggedrag. Dat doen ook de door Polestar aangepaste voorvering aangepast en de veerpootbrug tussen de achterste veren.

De uiterlijke verfraaiingen omvatten onder andere goudkleurige remklauwen, een hoogglans zwarte grille-omlijsting, Polestar-badges, een specifieke voorbumper en uitlaateindstukken die met een hoogglans zwarte laag zijn afgewerkt. In het interieur herken je Polestar Engineered-uitvoering direct aan de goudkleurige veiligheidsgordels en het met leder-look afgewerkte dashboard. De uitrusting is zeer compleet, zo zijn een audiosysteem van Harman Kardon en een navigatiesysteem standaard.

De prijzen zijn al bekend. De V60 T8 Twin Engine Polestar Engineered kost 67.995 euro, de XC60 84.995 euro. Die laatste is per direct te bestellen, net als de eerder aangekondigde S60 Polestar Engineered. Voor de V60 met de sportieve behandeling worden de orderboeken binnenkort geopend.

Tags: