Volvo V60 en XC60 Ocean Race Editions

Eind oktober gaat de spectaculaire zeilwedstrijd Volvo Ocean Race weer van start. Ter ere hiervan brengt het Zweedse automerk nieuwe Ocean Race Editions uit. Dit keer worden de V60 en XC60 speciaal uitgevoerd.

Ze waren al te zien op de autosalon van Genève, de Volvo Ocean Race Editions. Vanaf juni staan ze in de showroom. Volvo voegt aan de bestaande V70 en XC70 Ocean Race Editions twee nieuwkomers toe: de V60 en XC60 Ocean Race Editions.

De speciale uitvoeringen zijn verkrijgbaar in de lakkleuren Volvo Ocean Blue II en Electric Silver. Verder zijn ze aan de buitenzijde te herkennen aan het Ocean Race-embleem op het voorspatbord of aan de speciaal voor deze edities toegepaste chromen details en lichtmetalen wielen. De oceaan diende als inspiratiebron, zo is het ontwerp van de wielen gebaseerd op de golfslag.

Het interieur heeft een hoogwaardiger afwerking dan dat van de reguliere V60 en XC60. Daarnaast zijn de Ocean Race Editions voorzien van lederen bekleding in de kleur off-black of soft beige. Ook vind je binnenin stille getuigen van het feit dat het een speciale uitvoering betreft, bijvoorbeeld op de instaplijsten of op de afdekhoes voor de bagageruimte.

Alle vier Ocean Race Editions zijn leverbaar met elke motor die er voor hun reguliere evenknie verkrijgbaar is. De Volvo V60 Ocean Race Edition krijgt een vanafprijs van 39.440 euro, de XC60 van 50.145 euro. De Ocean Race Editions van de V70 en XC70 zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 42.645 en 50.445 euro.

Tags: