Volvo V60 D5 Twin Engine: 7 procent bijtelling, gelimiteerde oplage

Volvo heeft de prijs bekend gemaakt van de V60 D5 Twin Engine. Het broertje van de populaire D6 Plug-in Hybrid komt in een gelimiteerde oplage van 200 stuks naar Nederland. De bijtelling is 7 procent en dat wordt betaald over een bedrag van 59.995 euro.

Volvo brengt de V60 D5 Twin Engine in een gelimiteerde oplage van 200 stuks op de Nederlandse markt. De prijs van deze plug-in hybride is nu bekend: 59.995 euro. De D5 Twin Engine komt in één uitvoering, die zeer rijk is uitgerust. Deze Special Edition is gebaseerd op de luxe Summum-uitvoering, aangevuld met 19 inch lichtmetalen wielen, hoogglans zwarte exterieuraccenten en ‘blond’ lederen bekleding.

De V60 D5 Twin Engine heeft dezelfde techniek aan boord als de populaire D6 plug-in hybride, alleen levert de dieselmotor geen 220 maar 163 pk. De systeemoutput, dus de diesel gecombineerd met de elektromotor, is 231 pk.

De D6 Plug-in Hybrid wordt omgedoopt tot D6 Twin Engine en blijft gewoon leverbaar in drie uitvoeringen: Momentum, Summum en R-Design. Voor de D6 Twin Engine geldt geen productiebeperking.

Als je een D5 Twin Engine wilt hebben dan moet je snel zijn. Zoals gezegd zijn er slechts 200 exemplaren beschikbaar. Bestellen kan per direct, de eerste leveringen vinden in de zomer plaats.  

Tags: