Volvo V60 betrapt

De Volvo V60 is door het Engelse tijdschrift AutoExpress betrapt tijdens een fotoshoot in de Verenigde Staten. Het uiterlijk van de ‘lifestyle combi’ kent nu geen geheimen meer.

Hier is de Volvo V60, het ruime broertje van de nieuwe S60. Deze auto werd door spionagefotografen betrapt in de Verenigde Staten. Het Zweedse merk had de auto eigenlijk tot aan de autosalon van Parijs in het najaar geheim willen houden maar dat is dus niet gelukt.

De V60, die geen voorganger heeft, wordt nadrukkelijk als lifestyle-auto in de markt gezet. De V70 is en blijft de praktische pakezel in het gamma en de V60 moet de concurrentie aangaan met de Audi A4 Avant en BMW 3-serie Touring – ook geen auto’s die uitblinken in ruimte. Volvo noemt de S60 de ‘sportiefste Volvo ooit’ en daarmee is de V60 dus de sportiefste stationwagen van Volvo.

Het motorgamma ziet er waarschijnlijk hetzelfde uit als in de sedan. Dat betekent dat we vijf benzinekrachtbronnen kunnen verwachten en twee diesels, waarbij de vermogens uiteenlopen van 150 tot 304 pk. Ook komt er een zuinige Drive-versie met 1,6 liter dieselmotor.

Tags: