Volvo V50 nu in de showroom

De nieuwe Volvo V50 maakt deze week zijn opwachting in de showroom van de Nederlandse Volvo-dealers. Tegelijkertijd zijn ook de prijzen bekendgemaakt. De nieuwe sportswagon is leverbaar voor een prijs vanaf 26.065,-.

Uiterlijk vertoont de V50 sterke overeenkomsten met de Volvo V70, al loopt de daklijn iets sterker af. De vormgeving is over het algemeen wat strakker en moderner, met bijvoorbeeld andere koplampunits dan de S40. In het interieur vinden we wel dezelfde bijzondere vormgeving als bij de S40.

Ruime standaarduitrusting

De V50 beschikt over dezelfde eigenschappen als de grotere modellen van Volvo, en heeft dus ook de laatste snufjes op gebied van veiligheid. Uiteraard zijn Dynamic Stability & Traction Control (DSTC), het Whiplash Protection System (WHIPS), Side Impact Protection System (SIPS) en Inflatable Curtain (IC) standaard aanwezig, maar ook het revolutionaire Intelligent Driver Information System (IDIS). Daarnaast zijn ook zaken als airco, cruise control, een uitgebreide boordcomputer, elektrisch bedienbare ramen voor en achter en een geïntegreerde dakantenne standaard.

Het motorenprogramma voor de V50 vermeldt vier verschillende benzinemotoren, plus een 2,0 liter dieselmotor. Zoals gezegd begint de prijslijst dus bij 26.065,- voor de V50 1.8, goed voor een vermogen van 88 kW/125 pk. Topmodel is de V50 T5 in Executive uitvoering, met een prijs van 41.865,-.

Tags: