Volvo V40 staat klaar onder het doek

Er is niet alleen maar slecht nieuws uit Zweden. Terwijl het doek voor Saab nu definitief lijkt te vallen staat er nieuwe Volvo onder het doek klaar.

Volvo laat alvast zien wat we ongeveer kunnen verwachten op de autosalon van Genève in maart 2012. Deze eerste teaser toont de nieuwe V40, de opvolger van de V50. Weliswaar nog onder een doek maar dat mag de pret niet drukken.

Volvo noemt de BMW 1 Serie en Audi A3 nadrukkelijk als concurrenten. Die laatste maakt net als de V40 zijn debuut op de Geneefse autosalon. Meer nog dan zijn voorganger zal de V40 een lifestyle stationwagen zijn, die het midden houdt tussen een coupé een wagon.

De coupé-achtige daklijn, een dakspoiler en een hoog oplopende taillelijn zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken die we uit deze teaser kunnen halen. Plus natuurlijk de hooggeplaatste achterlichten. Dat de V40 veel gelijkenissen zal hebben met de V60 mag geen verrassing heten.

Qua motoren verwachten we dat de V40 leentjebuur zal spelen bij de Ford Focus. De 1.6 EcoBoost krachtbron met 150 en 180 pk zal zijn opwachting maken in de V40, net als de bekende 1.6 en 2.0 dieselmotoren.

Tags: