Volvo V40 R-Design: met hulp van Polestar

Ken je de Volvo S60 Polestar nog? Een vleugje van die spectaculaire ‘one-off’ is verwerkt in de V40 R-Design. Om te beginnen de kleur.

Rebel Blue noemt Volvo de opvallende blauwe kleur van de V40 R-Design. We zagen deze lakkleur voor het eerst op de S60 Polestar, dat Volvo een link wil leggen met die auto is niet vreemd. Heb je tóch liever een andere kleur, dat kan. De V40 R-Design is verkrijgbaar in zeven kleuren.

Het uiterlijk van de V40 is opgeleukt met diverse sportieve elementen, zoals een hoogglans zwarte grille, diffuser, dubbele uitlaatpijpen, R-Design-logo’s en 17 of 18 inch wielen. Ook in het interieur zijn sportieve details te vinden.

De V40 R-Design is 10 millimeter verlaagd en de veren en dempers zijn steviger afgesteld. Polestar heeft zich bemoeid met de afstelling van het onderstel van de sportieve V40. In een sportieve uitvoering hoort een krachtige motor en dat kan: Volvo heeft de T5 turbomotor met 254 pk klaar staan. Ga je alleen voor de looks en de sportieve wegligging dan kun je ook voor alle andere motoren die in de V40 worden geleverd kiezen, tot de 115 pk sterke D2 diesel aan toe. 

Tags: