Volvo V40 met 14 procent bijtelling onthuld op autosalon Genève

Het zal de internationale pers nauwelijks interesseren maar Volvo heeft op de autosalon van Genève een V40 met CO2-uitstoot van 88 g/km onthuld. In Nederland roepen we dan meteen: 14 procent bijtelling!

De V40 is al ongekend populair in Nederland en Volvo gaat dat succes nog wat verder uitbouwen met de D2 dieselversie die slechts 88 g/km CO2 uitstoot. Van alle landen in de wereld worden er in ons land – in absolute aantallen – nu al de meeste V40’s verkocht. 

De woordvoerster van Volvo kan ons ook al de prijzen melden. Ze beginnen bij 25.995 euro, de R-Design uitvoering kost 29.990 euro. De leaseprijzen starten bij 498 euro per maand. De zuinige D2-versie heeft 115 pk en is per direct te bestellen. Eind juni start de levering van de auto.

Zes keer facelift

De nieuwe V40-uitvoering sneeuwt hier in Genève een beetje onder door al het andere Volvo-nieuws. Volvo laat hier namelijk zes gefacelifte modellen zien: de S60, V60, XC60, V70, XC70 en S80. De vernieuwing komt voor de S60 en V60 wellicht wat vroeg, maar dat heeft een reden. De PR-dame: “We hebben ervoor gekozen om het nieuwe familiegezicht meteen door te trekken naar alle modellen.”

En de XC90 dan? Die krijgt volgend jaar een opvolger dus om dat model nu nog te faceliften heeft weinig zin. Om alvast een beeld te krijgen van de nieuwe XC90: kijk even heel goed naar de XC60 en stel die auto voor als ‘ie een maatje groter is. Dat geldt dan met name voor de voorkant met het nieuwe familiegezicht. 

Tags: