Volvo V40 laat Duitsers zweten

De Volvo V40 is zonder twijfel een van de belangrijkste primeurs op de autosalon van Genève. Op de stand wacht ons een aangename verrassing: de prijzen zijn bekend.

De vanafprijs van de Volvo V40 is vastgesteld op 25.995 euro. Voor dat bedrag kun je kiezen uit de T3 met 150 pk sterke turbobenzinemotor of de D2 diesel met 115 pk. Die laatste valt bovendien in de 20 procent bijtellingscategorie. Volvo heeft een interessante Intro Line met onder andere een navigatiesysteem voor 500 tot 1.000 euro, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Bestellen kan vanaf nu, in augustus staat ‘ie in de showroom.

Tot zover de ‘droge’ informatie. Want hoe komt de V40 ‘in real life’ over? Laten we voorop stellen dat de V40 een fraaie verschijning is, met een indrukwekkend front en sierlijke lijnen en profil. De PR-dame van Volvo vertelt ons dat de nieuwe V40 ‘een heel goed alternatief’ is voor de Audi A3. En voor de Mercedes-Benz A-Klasse, al is de Volvo aanzienlijk ruimer. Achterin is er voor langere passagiers bijvoorbeeld meer dan genoeg hoofdruimte.

Het interieur heeft enkele bijzondere details. Zoals de versnellingspook waarvan de cijfers weerspiegelen op een onderliggende laag. Of de bijna geheel digitale tellers in het instrumentarium. En kijk ook eens naar de fraaie boog in de deurpanelen. Een designer van Audi kwam ter plaatse polshoogte nemen en legde elk detail vast op de gevoelige plaat. Ondertussen waren zijn collega’s van de kwaliteitsafdeling de deurrubbers aan het inspecteren. Deze Zweed laat Duitsers zweten, zoveel is wel duidelijk.

Tags: