Volvo V40 Cross Country: stoer doen

Vind je de Volvo V40 niet stoer genoeg? Dan is er nu de V40 Cross Country, die de uiterlijke kenmerken van een SUV heeft.

Volvo noemt de opgeruigde versie van de V40 geen XC40 maar V40 Cross Country. Het recept van dergelijke auto’s is bekend. Volvo voegt de bekende ontwerptrucjes toe: honingraatgrille, zwarte inzetstukken in de voor- en achterbumper, sideskirts met aluminiumkleurige inzetstukken, speciale wielen, dakrails en zwarte spiegelkappen.

Als je het stoere uiterlijk letterlijk kracht bij wilt zetten dan kun je kiezen voor de 2.5 T5 turbomotor met 254 pk. Dat is ook de enige motor die Volvo levert in combinatie met vierwielaandrijving en hill descent control, dat de snelheid van de auto automatisch regelt bij afdalingen in het terrein.

Naast de T5 levert Volvo ook de T4 1.6 benzinemotor met 180 pk en drie diesels, de D2 met 115 pk, de D3 met 150 pk en de D4 met 177 pk. De Volvo V40 Cross Country debuteert op de autosalon van Parijs volgende week. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie – begin volgend jaar – bekend gemaakt.

Tags: