Volvo toont XC40 T5 Plug-in Hybrid

Volvo heeft op de autoshow van Peking een plug-in hybrideversie van de XC40 getoond. De T5 Plug-in Hybrid komt waarschijnlijk ook naar Nederland.

Volvo zet op de autoshow van Peking zijn elektrificatieplannen kracht bij door de XC40 T5 Plug-in Hybrid te presenteren. Technische specificaties ontbreken nog, maar waarschijnlijk gaat het om een nieuwe hybride aandrijflijn met de 1.5 driecilinder turbomotor als basis. Het gecombineerde vermogen van elektro- en benzinemotor zal zo’n 250 pk zijn en de hybride SUV kan ongeveer 50 kilometer op alleen elektriciteit rijden.

De onthulling van de XC40 T5 Plug-in Hybrid valt samen met de aankondiging dat het merk verwacht dat in 2025 de helft van alle verkochte auto’s volledig elektrisch aangedreven is. Eerder al kondigde Volvo aan dat vanaf volgend jaar van elk nieuw model minimaal één geëlektrificeerde versie op de markt komt. Met de presentatie van de XC40 T5 Plug-in Hybrid moet alleen de V40 nog een hybride- of elektrische versie krijgen. De nieuwe generatie van de hatchback verwachten we later dit jaar en die krijgt ongetwijfeld de hybride T5-aandrijflijn van de XC40.

Tags: