Volvo toont interieur nieuwe XC90

In augustus wordt de auto helemaal onthuld, maar Volvo toont nu alvast het interieur van de nieuwe XC90. De highlights: plaats voor zeven personen, een groot touchscreen en een kristallen pookknop.

Volvo toont voor het eerst het interieur van de nieuwe XC90. De SUV wordt in augustus onthuld en komt aan het eind van het jaar op de markt. Het merk zegt dat de XC90 ‘het meest luxueuze Volvo-interieur ooit’ heeft.

De fraaie materialen vallen direct op: leder, bijzondere houtsoorten en een kristallen pookknop, met de hand gemaakt bij de Zweedse glasfabrikant Orrefors. Een groot touchscreen met een nieuw infotainmentsysteem – waarover later meer informatie volgt – vervangt bijna alle knoppen. Dat zorgt voor een opgeruimd en overzichtelijk dashboard. Diverse knoppen, zoals de startknop en de volumeknop, hebben een bijzonder motief.

Volvo heeft voor de XC90 nieuwe comfortabele stoelen ontworpen. De achterbank bestaat uit drie losse, individueel te verschuiven stoelen. Helemaal achterin zijn nog twee zitplaatsen, die geschikt zijn voor passagiers met een lengte van maximaal 1,70 meter. Volvo belooft op alle zitrijen een riante beenruimte en voor de achterste zitrij een ruime instap.

Volvo maakt de komende maanden, in aanloop naar de volledige onthulling, meer informatie bekend.

Tags: