Volvo test S60 in Amsterdams stadsverkeer

Volvo voert in het centrum van Amsterdam de laatste tests uit met het veiligheidssysteem ‘Collision Warning with Full Auto Brake and Pedestrian Detection’, het technische paradepaardje van de nieuwe S60. De Zweden kozen Amsterdam vanwege de vele fietsers in de stad.

In Amsterdam rijdt de Volvo S60 al rond. De auto staat pas deze zomer bij de dealers maar inwoners van de hoofdstad hebben kans om de auto nu al tegen het lijf te lopen. Volvo voert in deze stad namelijk de laatste tests uit met het systeem ‘Collision Warning with Full Auto Brake and Pedestrian Detection’.

Het Zweedse merk koos Amsterdam als plaats voor laatste praktijktests vanwege het unieke verkeersbeeld. In geen enkele Europese hoofdstad zijn zoveel fietsers als in Amsterdam. Volvo kan zo het systeem finetunen, zodat de elektronica niet in werking treedt als er niets aan de hand is.

Het nieuwe systeem van Volvo herkent voetgangers en remt bij een dreigende aanrijding automatisch af als de bestuurder dat niet doet. Volvo heeft meer dan tien jaar gewerkt aan het systeem en voerde tests uit op locaties over de hele wereld. De laatste praktijkproeven vinden nu plaats in Amsterdam.

Tags: