Volvo teaser van volgende week te onthullen conceptcar

Volvo onthult snel twee conceptcars. Teasers van de eerste circuleren al op sociale media. Naar verluidt gaat het om de compacte SUV XC40.

Na de succesvolle introductie van de grote Volvo XC90 richt het Zweedse merk zich nu op compacte modellen. Ook hiervoor ontwerpt het een nieuw platform, de Compact Modular Architecture of kortweg CMA. Deze bodemplaat, ontworpen in samenwerking met Chinees moederbedrijf Geely, is bedoeld voor de nieuwe V40 – die vanaf volgend jaar verwacht wordt – en de daarvan afgeleide SUV XC40. 

Het lijkt dus voor de hand te liggen dat een van de twee in conceptvorm klaar is om te worden onthuld, nu Volvo drie teaserafbeeldingen op de sociale media laat circuleren. Het merk wil alleen bevestigen dat het volgende week (of vanaf volgende week) twee conceptcars zal presenteren. 

Volvo wil met de nieuwkomer een jong(er) publiek aanspreken. Zo zijn de teasers verschenen op het vooral bij jongeren tot 35 jaar geliefde medium Snapchat, gaat een van de afbeeldingen vergezeld van een emoji en de tekst ‘Not your daddy’s Volvo’. Bij de tweede teaser, waarop de neus van de auto vaag te zien is, staat: ‘Unlock your Volvo with your smartwatch’, een verwijzing naar de bediening van bepaalde functies met een slim horloge. 

Over de XC40 is nog weinig bekend. Er worden drie- en viercilindermotoren verwacht, een plug-in hybride uitvoering en wellicht een volledig elektrische. De SUV wordt een concurrent voor de BMW X1, Audi Q3, Infiniti QX30 en Mercedes-Benz GLA, zeg maar de compacte cross-overs in het premiumsegment. Sommige media spreken ook van de S40, een verwante sedan die op latere termijn volgt. 

Tags: